Menu
Menu
Menu

Partners

“Van opslag naar Kennis”

De slogan van Migrato “From Content to Knowledge”, of vrij vertaald, “van opgeslagen digitale documenten naar kennis voor de organisatie en zijn medewerkers” is de leidraad in de keuze van partners in technologie en proces. Doelstelling is om de huidige digitale “documenten” die overal en nergens staan, alleen bewaard worden omdat het waarschijnlijk moet, te ontsluiten voor de medewerker voor hergebruik, inzicht en strategievorming.

Migrato_flow

Aan de import kant worden de documenten, vanuit welke digitale bron dan ook, ingelezen in het Migrato platform. Dit Migrato platform is gebaseerd op de Xillio Content Tools. In de workflow van import naar export worden er optioneel verschillende functionele bewerkingen uitgevoerd. Zo kan geautomatiseerd of handmatig een opschoning van oude, dubbele of anderszins niet meer relevante content worden gedaan. Daarna een formaatconversie. Deze optie wordt veel gebruikt om van oude image bestanden een herkenbaar en interpreteerbaar PDF document te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Adlib software functionaliteit. Document kunnen volledig automatisch worden geclassificeerd naar verschillende kenmerken (documentsoort e.d.) en worden verrijkt met additionele metadata voor bijvoorbeeld Records Management. Zo kunnen er additionele functionele bewerkingen plaatsvinden.

De export is naar willekeurig welke toepassing dan ook. Vanuit een Enterprise Search gedacht kan er een export plaatsvinden naar Elastic Search. Voor de document management is er een export mogelijk naar bijvoorbeeld SharePoint, Documentum, FileNet, OpenText of willekeurig welk andere toepassing. Het terugplaatsen op een fileshare behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Voor opslag in een high performance e-archief toepassing is er de samenwerking met Macro4.

Het gehele proces wordt bewaakt in voortgang via audittrail en rapportages. Voor het beheer van de functionele bouwblokken is er een beheertooling beschikbaar.

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!