Menu
Menu
Menu

MIGRATE 2014 presentaties voor download

Overzicht van alle presentaties van het MIGRATE 2014 evenement welke beschikbaar zijn voor download.

62 procent van alle e-mails wordt geopend op SmartPhone of Tablet

01-opening_migratoDe openingspresentatie van het MIGRATE2014 evenement was de introductie voor het evenement van Migrato in de jaarbeurs op 20 november j.l. De introductiepresentie van Oscar Dubbeldam, directeur van Migrato, ging in op het gedrag van het lezen van e-mails. 62 procent van de e-mails wordt gelezen op de SmartPhone of tablet. Dit maakt wel dat de presentatie van de content beter anders kan gebeuren dan voorheen waarin e-mails op een desktop PC werden gelezen. Het lezen van een starre PDF op een klein SmartPhone scherm is niet gemakkelijk. Conversie van het oorspronkelijke formaat naar bijvoorbeeld een HTML5 formaat voorkomt dat geadresseerden de e-mail niet of maar gedeeltelijk lezen. Deze verwachting maakt wel dat de archivering flexibel moet zijn ingericht. Ingericht met verschillende formaten. De PDF/A voor de lange termijn archivering. Een PDF voor de portaal ontsluiting en een HTML5 versie voor de SmartPhone gebruiker.
Download link: 01 - Openingspresentatie (321 downloads)

Welkom in de digitale organisatie. Hoe content bent u?

02 - ContentkwaliteitDe keynote van Hans Kaashoek van Strategy Partners ging verder in op de veranderingen voor een organisatie als gevolg van de verdere digitalisering. Content komt tegenwoordig op vele verschillende manieren een organisatie binnen. De klantbelevenis verwacht wel dat de organisatie precies weet wat de klant allemaal gecommuniceerd heeft via deze kanalen wanneer hij op één of andere manier contact opneemt. De noodzaak voor een centrale Enterprise Informatie Huishouding stond centraal in de presentatie. De content moet constant meegroeien mee de veranderingen en behoeftes van de organisatie en zijn medewerkers.

Download link: 02 - Welkom in de digitale organisatie - Hoe content bent u? - Hans Kaashoek (90 downloads)

Achmea – Rationalisatie en herwaardering

03 - Achmea - Rationalisatie en herwaarderingDe tweede keynote was van René Kimmijzer. René is manager Content Diensten bij Achmea. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het archiefbeleid binnen Achmea en beheert de 80 kilometer fysiek archief en een 200 miljoen elektronische documenten in diverse toepassingen. René vertelde over de driehoek tussen business of procesbelangen, de belangen van IT en het archiefbeleid en compliance. Deze staan niet altijd in lijn met elkaar. Hoe krijg je toch een aanpak die alle betrokken stakeholders respecteert en de balans vindt tussen kosten, compliance en functionele inrichting. Samenwerken, omndat het toch allemaal mensenwerk blijft, was een belangrijke conclusie.
Download link: 03 - Achmea - Rationalisatie en herwaardering (100 downloads)

Migrato – Projectaanpak en aandachtspunten bij een migratieproject

04 - Migrato - ProjectaanpakHugo Lijding, manager Professional Services van Migrato, gin na de pauze verder in op de aandachtspunten en specifieke aanpak voor een migratieproject. Zoals door René Kimmijzer in zijn presentatie al aangegeven, “het is geen technisch feestje”. Hugo ging hierop door met de belangrijke analyse fase die moet plaatsvinden voordat de content technisch inhoudelijk wordt overgezet. Hoe gaan we de gebruikers in de nieuwe toepassing optimaal ondersteunen. Welke vragen moeten dan beantwoord worden? Migrato heeft hiervoor een specifieke methodiek ontwikkeld die wordt gebruikt voor de migratieprojecten.
Download link: 04 - Migrato - Plan van aanpak en aandachtspunten projectaanpak (92 downloads)

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!