Menu
Menu
Menu

Adlib – Nuance

Adlib en Nuance – Document Transformation

Digitale documenten ontstaan in een grote verscheidenheid aan formaten. De lijst met erkende Windows bestand extensies zoals .docx, .jpg, .tif en .mp3 bevat er enkele duizenden. Extensies die allen behoren bij applicaties om de inhoud te kunnen tonen in de opmaak zoals oorspronkelijk bedoeld. In de analyses van de “oude” digitale content worden bestandformaten aangetroffen van applicaties die allang niet meer bestaan of van versie die niet meer worden ondersteund op de huidige PC en tablet platformen.

Vanuit de archiefkant, zeker die voor de langere termijn (langer dan 10 jaar), is er het advies of richtlijn om documenten te converteren en te bewaren in PDF/A formaat. Niet dat er daarna niets meer mee hoeft te gebeuren, maar in ieder geval is de conversie dan via de ISO gegarandeerd. Zo is het veel gebruikte image formaat, TIF (of TIFF), niet echt een open standaard. Hier kleven dan ook risico’s aan voor de lange termijn archivering en ontsluiting via de tooling.

Voor dit probleem heeft Migrato de samenwerking gezocht met Adlib software adlibuit Canada. Adlib Software is één van de meest toonaangevende organisaties wat betreft de conversie naar PDF. In de conversie kunnen er vele functionaliteiten worden meegenomen die een gratis PDF Writer zeker niet heeft. Daarbij valt te denken aan het toevoegen van een watermerk, beveiliging, bookmarks, links, een inhoudsopgave en koptekst of voetteksten. Losse documenten kunnen worden samengevoegd en voorzien worden van de metadata via de XMP methodologie.

In de samenwerking tussen Adlib en Nuance is er de meest geavanceerde techniek ontstaan voor het automatisch kunnen classificeren van image bestanden. Zelfs image bestanden van 15 jaar geleden, met alle ruis en lage resolutie onhebbelijkheden, kunnen met grote nauwkeurigheid worden omgezet naar PDF en een tekstlaag. Deze techniek maakt het mogelijk dat willekeurig welk type bestand, en hoe oud dan ook, kan worden gelezen en geïnterpreteerd.

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!