Menu
Menu
Menu

Agenda themabijeenkomst – 7 april 2016

12:00 – 13:00 uur – Ontvangst, lunch en registratie

13:00 – 13:15 uur – Welkom en opening – Oscar Dubbeldam – Directeur Migrato B.V.

13:15 – 14:30 uur – Deel 1

 • Keynote: Hoe kunnen we onze eigen digitale content te gelde maken!
  Keynote: Investeren in digitale ontsluiting, optimalisatie en vernieuwing is niet altijd even makkelijk. Investeren in een digitaal archief of een papieren archief is al praktisch onmogelijk. Organisaties investeren liever in nieuwe toepassingen als Social Media, Chat functies en SmartPhone apps. Vaak wordt dan vergeten dat deze “communicatie” ook moet worden bewaard, gearchiveerd en moet kunnen worden geraadpleegd. Oude en nieuwe digitale content is echter een onontgonnen goudmijn. Elke investering in digitale content verdient zich dan ook binnen enkele maanden terug. Weten hoe?
  Hans Kaashoek – Partner – Strategy Partners Nederland
 • Customer Case story – Centraal¬†Orgaan Opvang Asielzoekers (COA)
  Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers heeft de laatste jaren een onstuimige groei meegemaakt. Daar waar het in het begin nog wel lukte om informatie en gegevens met elkaar te delen via een traditionele postkamer verwerking, een basis Document Management systeem en fileshares, lukt dat vandaag de dag niet meer. De uitdagingen van het COA met de nieuwe AZC’s, plaatsing infrastructuur, registratiewerk, instroom nieuwe medewerkers en vrijwilligers en nieuwe procedures maakt een noodzaak voor gestructureerd werken met ongestructureerde content. De presentatie gaat in op de problematiek van de ongestructureerde content, de verwerking ervan binnen een nieuwe centrale content repository en de migratie van de bestaande digitale content. Wat waren de leermomenten, do’s en don’ts, wat is de roadmap en hoe kan digitale ontsluiting van ongestructureerde content hierin een primaire rol spelen.
  Albert Eisinga – Programmamanager Digitaal Werken – COA

14:30 – 15:00 uur – Koffie en theepauze

15:00 – 17:00 uur – Deel 2

 • Werken we dadelijk allemaal in virtuele teams?
  Thuiswerken, flexwerken, ZZP’er en gedeelde kantoorruimte. Allemaal ontwikkelingen die zich steeds meer ontwikkelen. Ook Microsoft speelt hier op in met SharePoint 2016. Wat brengt SharePoint 2016 voor het werken in virtuele teams. Niet een presentatie met een opsomming van de nieuwe features en functies, maar hoe deze toepassing optimaal in te zetten in de nieuwe Digitale werkwijze.
  Huibert-Jan de Hek – Business Consultant SharePoint – I4-YOU
 • Social Media¬†en de traditionele bedrijfsprocessen
  Menig organisatie heeft op dit moment wel iets van een manier waarmee de klanten of prospects via een interactieve manier met de organisatie kunnen “praten”. Chat functies komen te pas en te onpas naar voren. Daarnaast nog de gewone e-mail en elektronische formulieren. Het klantendossier wordt dan wel heel moeilijk om bij te werken. Laat staan dat we de andere social media als Facebook en Twitter over onze klant, prospect of medewerker kunnen bijhouden. Toch zijn er mogelijkheden. Leer hoe!
  Bart Stelder – Directeur – Italamo
 • Image classificatie en Enterprise Search
  De afgelopen 20 jaar zijn er vele image archieven opgebouwd. Image archieven met vele miljoenen aan documenten. Veelal zijn het gewoon plaatjes en moet de metadata voor enige ontsluiting zorgen. Maar de metadata structuur van 20, 15, of 5 jaar geleden is voor nu niet meer bruikbaar. Wie weet nog de toenmalige organisatie of projectstructuur? Klantnummers zijn door fusies al lang niet meer wat ze waren! Dat maakt dat menig elektronisch archief wel wordt bewaard voor die ene keer dat het wellicht nodig is, maar niet meer wordt gebruikt voor de dagelijkse processen. Hoe kunnen we eenvoudig deze archieven organisatie breed ontsluiten?
  Oscar Dubbeldam – Directeur – Migrato B.V.
 • Magic and Miracles
  Als afsluiting van een middag vol informatie over de magic van documentontsluiting nog even tijd voor een spectaculaire show van een van Nederlands bekendere illusionisten, Paul Weiss. Hij zal zijn show Magic en Miracles opvoeren met onder ander de Mystery Table en Houdini’s Mailbag Escape. Paul Weiss heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder een 1e en 3e prijs voor Illusionisme.

17:00 – 18:00 uur – Netwerken, napraten, borrelen.

Eventbrite - Migrate 2016 | Enabling Content for Magic

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!