Menu
Menu
Menu

MICC

Migrato Intelligente Content Classificatie

Met geautomatiseerde content classificatie wordt het mogelijk om documenten waarvan de tekst “gelezen” kan worden te voorzien van de benodigde documentkenmerken. Op basis van de documentkenmerken kan het document dan in het archief op de juiste plaats worden opgeborgen. Hiermee wordt het terugvinden uiteraard sterk verbeterd ten opzichte van een losse classificatie door de medewerker. Zo kan de enorme hoeveelheid aan beschikbare en inkomende “documenten” correct worden toebedeeld.

Classificatiemethodiek
De classificatiemethodiek zoals gebruikt is specifiek ontwikkeld voor ongestructureerde content zoals deze wordt aangetroffen binnen organisaties. De eerste stap in de classificatiemethodiek is het herkennen van de documentvorm. Is het een brief, formulier, notitie, e-mail bericht of …. Daarna wordt de inhoud van het document bekeken. Wat staat er op de eerste pagina in de koptekt. Wat bevat de eerste paragrafen aan specifieke kernwoorden, hoeveel pagina’s en hoeveel karakters, referentiesets en documenttype karakteristieken worden verwerkt. De combinatie van alle resultaten zorgt voor een minimaal 90 procent juiste classificatie. De overig documenten kunnen snel en eenvoudig via de data entry toepassing worden verwerkt.

Dossierinrichting
Voor vele documenttypen zoals arbeidsovereenkomst, gespreksverslagen, contract, UWV documenten, identiteitsbewijzen etc. etc. zijn er al documentherkenningsprofielen opgesteld en beschikbaar. De start wordt dan ook niet gekenmerkt door dure consultancy trajecten die eerst referentiesets gebruiken voor het inleren van de classificatie machine. Binnen één dag kan praktisch de volledige herkenning van alle documenttypen worden ingericht. Het is ook een inrichting en configuratie die zelf kan worden onderhouden en bijgesteld. Dat maakt de investering al vanaf enkele documenttypen en honderden documenten rendabel. Rendabel ook ten opzicht van;

  • handmatige classificatie,
  • het scannen naar één PDF,
  • classificeren op dossier tab niveau of
  • classificeren met een zeer beperkte set aan documenttypen

 

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!