Menu
Menu
Menu

De berg beklimmen

Digitale archivering

De Digitale data berg bedwingen

Bergen beklimmen is een activiteit die eigenlijk alleen gedaan kan worden na goede oefening, voorbereiding en met de juiste materialen. In de White-Paper, “Digitale Archivering, Ramp of Zegen?” wordt een parallel getrokken tussen de sport van bergen beklimmen en de ontsluiting van digitale content voor de kenniswerker als gevolg van de Digitale Transformatie.

Kern is dat het opslaan van digitale informatie niet zo moeilijk is. FileShares, elektronische archieven, Document Management systemen en het Internet staan vol met digitale informatie. De getallen in toevoegingen van Tweets, Blog’s en verzonden e-mails zijn duizelingwekkend. Kijken we alleen al naar ons eigen gedrag hoe makkelijk het is om even een bestande op te slaan op de fileshare. Het stond waarschijnlijk al ergens, maar terugvinden is even een probleem. Met de Windows Explorer search mogelijkheden kan er nog wel eens iets worden teruggevonden. Al moeten we dan wel geduld hebben.

Migrato richt zich op de ondersteuning van organisaties, van klein tot groot, met de ontsluiting van de beschikbare digitale documenten of content. Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om documenten, maar ook om muziekfragmenten, video’s, foto’s, en andere exotische bestandsoorten. Met de tooling en specifieke methodiek is Migrato in staat om snel inzicht te krijgen in de beschikbare gegevens. De uitkomsten uit de analyse zijn onder andere;

 • Volume, aantallen folders en documenten.
 • Status van de metadata, wel of niet (correct) ingevuld.
 • Dubbele bestanden op basis van bestandnaam of inhoud
 • Gebruik en ouderdom van documenten.
 • Voorkomen van bepaalde steekwoorden in documenten (tekst inhoudelijke analyse).
 • Folderstructuur en aantallen per folder.

Het resultaat van een dergelijke analyse is dat er een goed inzicht is in de mogelijkheden tot verbetering.

 1. Wat valt er te bereiken door een geautomatiseerde classificatie van documenten.
 2. In hoeverre is het aan te raden de metadata te verrijken.
 3. Wat kunnen we weggooien en besparen in IT beheerskosten.

DeTopBereikenHet uiteindelijke doel is de top bereiken. De top in het ontsluiten van de digitale content voor de interne medewerkers of de klant via externe portalen. Een ontsluiting kan allen werken wanneer er de juiste voorbereiding is gedaan in de analyse en de inrichting van de nieuwe (ideale) omgeving. Daarna is de organisatie klaar voor de toekomst wat betreft Digitale Transformatie, vertrouwd digitaal communiceren en de ondersteuning van de procesoptimalisatie naar Straight Through Processing.

Het uitvoeren van de eerste analyse kost slechts enkele dagen. Neem contact op met ons voor een verdere uitleg of toezending van een demo analyse rapport.

  Organisatie........,:

  Naam..................:

  Functie................:

  Telefoonnr..........:

  Uw email.............:

  Uw bericht...........:

   

  Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!