Menu
Menu
Menu

Document classificatie – meer dan simpele OCR herkenning

Document classificatie is niet meer het herkennen van een logo op een document of een simple OCR herkenning en op zoek gaan naar woorden als factuur, salarisstrook of klacht. De huidige technieken in document classificatie gaan vele malen verder. De basis blijft bij tekst classificatie de OCR en ICR technieken. Daarna worden er met natuurlijke taal technieken echter analyses op de tekst los gelaten die de context en emotie van het document kunnen bepalen. Deze nieuwe technieken gecombineerd met visuele classificatie, het herkennen van layout, opmaak en vormgeving,¬†maakt dat tegenwoordig meer dan 80 procent van de inkomende “post” geautomatiseerd geclassificeerd kan worden. Dat classificatie nog niet aan de orde van de dag is wijst een recent onderzoek uit dat heeft plaatsgevonden onder de deelnemers van het MIGRATE-2014 evenement.
De onderzoeksresultaten wijzen uit dat:

  • 65 procent geeft aan dat er voor hun organisatie ook een content chaos aanwezig is waarbij er acties zijn om daar wat aan te doen.
  • 65 procent geeft aan dat classificatie belangrijk is voor; de vindbaarheid, het retentiebeleid, en juiste content bij de gebruiker.
  • Bij 70 procent van de deelnemers is minder dan de helft juist geclassificeerd.
  • Een continue service voor classificatie wordt door 86 procent van de deelnemers als een welcome aanvulling op de dienstverlening gezien.

Voor meer informatie over de resultaten van het onderzoek en in het bijzonder de voordelen van een goede classificatie, neem contact met ons op. We komen graag een keer langs om vrijblijvend van gedachten te wisselen over de aanpak, methodiek, mogelijkheden en beschikbare techniek. Ons e-mail adres is: info@migrato.nl. Telefonisch zijn we te benaderen via 06 – 507.34.796.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Xillio software heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!