Menu
Menu
Menu

Eerste Rondetafelgesprek Hogescholen & Universiteiten zeer geslaagd!

Op donderdag 19 november vond in Media Plaza te Utrecht onze eerste rondetafelgesprek plaats specifiek gericht op hogescholen en universiteiten. Deelnemers aan dit rondetafelgesprek waren op uitnodiging gekomen met als insteek te discussiëren met elkaar over contentbeheer binnen Hogescholen en Universiteiten“. Het specifieke onderwerp waarop de deelnemers afkwamen was:

“Hoe om te gaan met digitale archivering van zogenaamde ongestructureerde informatie; documenten, bestanden, verslagen, mailberichten. Waar staat deze informatie en is deze actueel. Is de ontsluiting van de informatie van dien aard dat ze met de juiste terminologie of metadata te vinden zijn of aansluiten bij informatie in uw administratieve systemen? Weet u wat de kosten voor opslag en beheer van deze informatie zijn?”

Als gastheer had Migrato voor deze ‘ronde tafel meeting’ een ludieke, kleurrijke ruimte afgehuurd: de Round Control van Media Plaza in de Jaarbeurs te Utrecht. Zo konden alle aanwezigen in relaxte stoelen ontspannen het gesprek met elkaar aan gaan. Om deze gesprekken in te leiden was een drietal spraakmakende gastsprekers uitgenodigd:

  1. Marcelle Zeddeman  (Hogeschool Rotterdam, Servicemanager Osiris en Docbase/Senior adviseur ICT). Vanuit haar ervaringen nam zij de aanwezigen mee naar wijze waarop contentmanagement vorm krijgt binnen de Hogeschool Rotterdam, maar ook de tegenslagen die daarbij overwonnen moesten worden;
  2. Geert-Jan van Bussel (Hogeschool Amsterdam, Lector Digital Archiving & Compliance). Als lector weet hij als geen ander wat het voor organisaties betekent om grip te krijgen op de alsmaar groeiende berg aan digitale informatie. Met diverse boute en prikkelende uitspraken, werden de deelnemers aangezet tot een boeiende discussies en onderlinge vervolgafspraken.
  3. Hans Kaashoek (Strategy Partners, marktonderzoeker Enterprise Information Management). Langs de vraag ‘hoeveel is uw content waard?’ werd een discussie gevoerd over de mogelijkheden als onderwijsinstelling om geld te verdienen aan content. Duidelijk buiten hun comfort zone leidde ook deze presentatie tot vernieuwende inzichten (en het nodige huiswerk) bij de deelnemers.

Aan het einde van de middag waren de aanwezigen van mening dat dit een zéér goed initiatief was van Migrato en voor herhaling vatbaar! De algemene conclusies waren te benoemen als:

  • Zelfde vraagstukken en problematieken werden herkend tijdens deze Rondetafelgesprek;
  • Veel beter beeld gekregen wat Content Management nu allemaal behelst;
  • Behoefte aan informele kennisuitwisseling;
  • Zeer goede update over trends & ontwikkelingen op het gebied van contentbeheer, archivering, processturing alsook verankering in de organisatie;
  • Wij zijn als hogescholen en universiteiten erg druk bezig met lokale oplossingen (denken en werken nog steeds in het oude, klassieke gebouw). Waarom werken wij niet samen aan dit vraagstuk?

Een tweede rondetafelgesprek

Clash Royale HackClash of Clans HackMy Cafe Recipe Stories HackGolf Clash HackPokemon Duel HackMobile Legends HackSuper Mario Run HackRoblox Robux HackClash Royale Cheat HackYugioh Duel Links Gems and Golds HackFree Streaming Movie Online 2017

Migrato is voornemens om – gegeven deze mooie resultaten – een tweede rondetafelgesprek voor hogescholen en universiteiten te organiseren. Indien u daar graag aan wilt deelnemen, werkzaam bent binnen de Hogescholen & Universiteiten en een managementfunctie bekleedt, meldt u zich dan aan via info@migrato.nl of bel ons via 06 – 50734796.

This entry was posted in Blog, Nieuws. Bookmark the permalink.

Xillio software heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!