Menu
Menu
Menu

Elastic Search

Elastic Search – Revealing Insights from Data

De digitale databerg wordt groter en groter. Het zoeken en vinden van de relevante content voor hergebruik, beslissingen, audits, klantinzicht en efficiënte procesvoering wordt lastiger en lastiger. Dat is waar Elastic Search in gespecialiseerd is. Het zeer snel kunnen terugvinden van relevante data. Toepassingen als Wikipedia maken ook gebruik van Elastic Search. Elastic Search is Open Source en vrij beschikbaar. Wereldwijd maken er vele gerenommeerde organisaties gebruik van.

Een belangrijk verschil met andere Enterprise Search toepassingen is de mogelijkheid om documenten en metadata te verwerken. Enerzijds is er de optie om tekst volledig doorzoekbaar te maken, maar anderzijds ook via de specifieke documentkenmerken. Zo wordt het zoeken naar bijvoorbeeld de factuur van de firma Jansen uit december 2014 wel erg makkelijk en doeltreffend.

Flow-Activity-MonitorMet de contentoptimalisatie die Migrato doorvoert wat betreft classificatie en metadata verrijking wordt het “vullen” van Elastic Search dan wel heel makkelijk. Zo ontstaat een digitale kennisbank voor elke medewerker om binnen enkele seconden de juiste en relevante content te vinden en te gebruiken. De daadwerkelijke originele documenten worden of blijven bewaard in het elektronisch archief of Document Management systeem. Elastic Search beschikt over uitgebreide on-line rapportage mogelijkheden zodat er een direct inzicht is in de informatieverzameling naar eigen inzicht van documentsoort, data of metadata kenmerken.

Migrato heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!