Menu
Menu
Menu

Hoeveel nutteloze content heeft uw organisatie?

Organisaties bewaren ongelooflijk veel nutteloze data. Een derde tot 45 procent van de gegevens op de fileshare’s, elektronische archieven en Document Management systemen is overbodig, verouderd of triviaal. 45 tot 55 procent is “dark-data”. Dat zijn gegevens waarvan de waarde niet geïdentificeerd is. Daar kunnen belangrijke gegevens tussen zitten, maar ook onbelangrijke en potentieel zelfs schadelijke data zoals illegale kopieën. Dat is het resultaat van een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Veritas onder 1475 organisaties in EMEA.

Het ontbreken van een strategie om te vermijden dat men gegevens zonder zakelijke waarde opslaat, kost organisaties veel geld. Gemiddeld kan per organisatie 591.000 euro bespaard worden op opslag van alleen overbodige, verouderde en triviale gegevens.

De onderzoeksresultaten wijzen voor Nederland uit dat:

  • 44.5 procent van de opgeslagen digitale content de dark-data is. Van zeker één op de drie documenten weten we dus niet waar het document eigenlijk over gaat. Wat de waarde is voor de organisatie.
  • 46 procent van de digitale content is data die we bekend bewaren. Het betreft dan documenten waarvan we weten dat ze ergens staan. Allen de relevantie voor de organisatie is er niet. Relevantie in het kader van bedrijfsvoering, het behalen van de doelstellingen en hergebruik.
  • Slechts 14 procent van de digitale content is van bedrijfskritisch belang. Het is essentieel om deze data paraat te hebben. Eén op de 7 documenten is dus maar relevant. De rest kan eigenlijk weg.

Migrato heeft speciaal voor deze problematiek de FileShare en SharePoint analyse aanpak ontwikkeld. Een unieke methodiek voor het analyseren van bestaande digitale content opslag naar relevante data, de dark-data en data die in aanmerking komt voor opslag met lage kosten. We komen graag een keer langs om vrijblijvend van gedachten te wisselen over de aanpak, methodiek, mogelijkheden en beschikbare techniek. Ons e-mail adres is: info@migrato.nl. Telefonisch zijn we te benaderen via 06 – 507.34.796.

This entry was posted in Blog, Nieuws. Bookmark the permalink.

Xillio software heeft o.a. de volgende klanten geholpen met het verrijken van hun kennis!